Cobian Backup 11 (Gravity)

Beveiliging tegen virussen of onvoorziene systeemcrashes is noodzakelijk voor iedereen die prijs stelt op de inhoud van zijn harde schijf. Het Nederlandstalige Cobian Backup verzekert dat zelfs de grootste beginneling een veilige kopie van zijn bestanden kan maken.
Het ene programma zit nu eenmaal ingewikkelder in elkaar dan andere, maar Luis Cobian heeft het tot een kunst verheven om zijn Cobian Backup er zo simpel mogelijk uit te laten zien. De grote pictogrammen, brede taalondersteuning en intuïtieve indeling zorgen voor een gratis product waar de meeste mensen zo mee aan de slag kunnen.

Volledige back-ups
Cobian Backup 11 maakt volledige of "incrementele" back-ups van je harde schijf. Bij de eerste optie kopieer je op gezette tijden je mapstructuur en bij laatstgenoemde maak je alleen een back-up van bestanden die bij de laatste keer nog niet op de harde schijf stonden. Het resultaat kun je op een andere plaats op uw systeem opslaan, naar een andere pc op je netwerk verplaatsen, of via FTP online zetten.
Handige functies zijn de mogelijkheid tot een Volume Shadow Copy, waardoor je nooit last meer hebt van foutmeldingen dat een bestand in gebruik is als je het wilt kopiëren.

Omdat 64-bit systemen steeds gangbaarder worden, is daar inmiddels ook ondersteuning voor komen. Daarnaast is het maken van een schema nog eenvoudiger geworden, door termen als 'eerste maandag van de maand' of 'derde dinsdag van de maand' te gebruiken.
Cobian Backup is een van de meest complete gratis backuprogramma's voor Windows die we kennen. Ja, we weten dat het maken van backups niet het leukste klusje is, maar als je het dan toch doet, kun je zonder meer terecht bij dit programma.

Categorie: 
Cobian Backup 11 (Gravity)