Backup

Recuva

De makers van het populaire schoonmaakprogramma CCleaner hebben ook een uitstekende file recovery applicatie gemaakt, genaamd Recuva. Met dit freeware programma kunt u per ongeluk weggegooide bestanden en foto's weer terug toveren. Zelfs van geformatteerde partities en fotocamera-geheugenkaartjes kunnen gegevens teruggehaald worden. Mits niet overschreven door nieuwe bestanden natuurlijk. Recuva is zeer gemakkelijk in het gebruik!

KeePass Professional Edition

KeePass Password Safe is een gratis programma waarmee je handig wachtwoorden beheert. Een paar wachtwoorden uit ons hoofd leren redden we nog wel en de bijbehorende brain training kan natuurlijk geen kwaad. Maar wat gebeurt er als je de gebruikersnamen en wachtwoorden voor webmail, sociale netwerken, internetbankieren, forums, online shops etc. niet herinnert?

Cobian Backup 11 (Gravity)

Beveiliging tegen virussen of onvoorziene systeemcrashes is noodzakelijk voor iedereen die prijs stelt op de inhoud van zijn harde schijf. Het Nederlandstalige Cobian Backup verzekert dat zelfs de grootste beginneling een veilige kopie van zijn bestanden kan maken.
Het ene programma zit nu eenmaal ingewikkelder in elkaar dan andere, maar Luis Cobian heeft het tot een kunst verheven om zijn Cobian Backup er zo simpel mogelijk uit te laten zien. De grote pictogrammen, brede taalondersteuning en intuïtieve indeling zorgen voor een gratis product waar de meeste mensen zo mee aan de slag kunnen.

SyncBackFree

U maakt uiteraard regelmatig een back-up van uw persoonlijke bestanden zodat u bij een computercrash, brand of diefstal niet meteen alles kwijt bent. Niet? Ai, dan wordt het tijd om in actie te komen! Schaf een externe harde schijf aan (bij voorkeur een via het netwerk aan te sluiten NAS) en ga met SyncBackFree aan de slag. Met SyncBackFree kunnen de persoonlijke bestanden in een paar muisklikken en zonder al te veel denkwerk worden veiliggesteld. Lekker makkelijk en snel, dus geen redenen meer om er onderuit te komen!

FBackup

FBackup is een gratis backup-software voor zowel persoonlijk als commercieel gebruik. Het beschermt uw belangrijke gegevens door backups te maken naar een USB / Firewire-apparaat, lokale of netwerklocatie. De back-up van uw gegevens, kan zowel gecomprimeerd (met behulp van standaard zip compressie) of als een exacte kopie van de originele bestanden opgeslagen worden.

FBackup heeft een eenvoudige interface en gidst u door het proces van het definiëren van een back-up met behulp van een vriendelijke wizard die u vraagt:

Abonneren op RSS - Backup