FBackup

FBackup is een gratis backup-software voor zowel persoonlijk als commercieel gebruik. Het beschermt uw belangrijke gegevens door backups te maken naar een USB / Firewire-apparaat, lokale of netwerklocatie. De back-up van uw gegevens, kan zowel gecomprimeerd (met behulp van standaard zip compressie) of als een exacte kopie van de originele bestanden opgeslagen worden.

FBackup heeft een eenvoudige interface en gidst u door het proces van het definiëren van een back-up met behulp van een vriendelijke wizard die u vraagt:

  1. Waar wilt u de back-up opslaan (de bestemming).
  2. Waarvan wil je een backup maken (de bronbestanden).
  3. Hoe wil je de backup maken (met behulp van de volledige back-up die de bestanden zipt, of exacte kopie van het origineel zonder zip).
  4. Wanneer wil je de back-up starten (u kunt het schema automatisch of handmatig laten uitvoeren).

Zodra een back-up taak is gedefinieerd kunt u deze handmatig starten met de Backup-knop (of F6), of als u een tijdsplanning instelde start deze automatisch. FBackup kan gemakkelijk een back-up van bronnen op lokale stations (inclusief USB aangesloten stations) naar bestemmingen zoals USB / Firewire aangesloten apparaten of netwerkstation plaatsen. Het creëert standaard zip-bestanden (bij gebruik van de volledige back-up), of exacte kopieën van de originele bronnen zonder compressie (met behulp van de back-up Spiegel).

Automatische backups.
U definieert een back-up functie, stelt die in op automatisch, en u hoeft er niet meer aan te denken. FBackup zal dit automatisch uitvoeren op het geplande tijdstip, zo profiteer je 2x, u heeft automatisch uw bestanden beveiligd en er geen tijd voor moeten uittrekken.

Backup met standaard zip compressie.
Bij gebruik van het volledige back-up type, zullen de bronbestanden worden gearchiveerd met behulp van standaard zip compressie. FBackup gebruikt ZIP64 compressie, wat betekent dat het zip bestanden kan maken van meer dan 2GB groot. Bovendien kunt u het zip-bestand beschermen door middel van een wachtwoord welke achteraf nodig is voor de extractie van gegevens uit het zip bestand.

Exacte kopieën van bestanden.
Als u niet wilt dat de bestanden in een zip-bestand worden opgeslagen, kan FBackup een exacte kopie van de originele bronnen maken. Doordat FBackup ook een back-up maakt van lege mappen, kunt u met dit type back-up een volledige "Spiegel-kopie" maken naar de bestemming.

Start acties voor/na een backup.
Voor elke backup taak kunt u een actie laten uitvoeren voor of na de back-up. Als voorbeeld kunt u een "WIS back-up"-actie voor de back-up laten uitvoeren, zodat alle eerdere back-ups van bestanden zullen worden gewist voordat de nieuwe worden gemaakt. Als een na-actie, kunt u naar stand-by overschakelen, meldt u zich af, hibernate of zelfs afsluiten van de computer instellen zodra de back-up met succes voltooid is.

Gemakkelijk te gebruiken.
De twee belangrijkste functies van een backup-programma zijn de backup en restore activiteiten. FBackup maakt ze eenvoudig voor u, door het aanbieden van gebruiksvriendelijke wizards. U start een nieuwe back-up wizard, u selecteert wat, waar, hoe en wanneer de back-up moet gebeuren en de back-up is klaar om te starten. Als u voor het herstel van bestanden kiest, kunt u de wizard herstellen selecteren en deze zal u vragen waar u wilt dat de bestanden terug geplaatst worden.

Automatische updates.
FBackup controleert wekelijks automatisch op updates, zodat u weet wanneer er een nieuwe versie is vrijgegeven. De optie om te controleren op updates kan worden uitgeschakeld, maar wij adviseren om deze ingeschakeld te laten zodat FBackup up-to-date blijft.

Meerdere backup bestemmingen.
Standaard is de locatie waar je back-ups worden opgeslagen de lokale Windows-partitie. Om zeker te zijn van een veilige back-up, moet u deze opslaan op een andere bestemming ondersteund door FBackup (zoals een externe USB / Firewire-schijf, of op een toegewezen netwerkstation). Op deze manier, als uw computer zou lijden aan een hardware storing, kunt u uw gegevens nog veilig van deze externe locatie terughalen.

Backup plugins.
U kunt plugins ophalen voor back-up of het herstel van specifieke programma's instellingen of andere aangepaste gegevens (zoals spel posities, email gegevens, enz.). Eenmaal geladen in FBackup zullen deze plugins toegevoegd worden aan de Voorgedefinieerde Backup lijst met de bronnen die nodig zijn om een back-up voor dat programma te maken. U vind hier een lijst van alle beschikbare back-plugins: Gratis Backup Plugins.

Backup open files.
Als een bestand in gebruik is door een ander programma op het tijdstip van de back-up, dan kan FBackup toch nog een back-up van dat bestand maken, omdat het gebruik maakt van 'Volume Shadow Service' die Windows biedt. Dus, zolang je Windows XP, Windows Vista, Windows 2003 Server of Windows 2008 Server gebruikt, zal FBackup een back-up van deze geopende bestanden maken. Als voorbeeld kunt u een back-up maken van uw Outlook e-mails en instellingen zonder het programma te sluiten.

Meerdere talen.
Kies een taal voor de gebruikersinterface uit de talen die momenteel worden ondersteund. Wilt u ons helpen met vertalen van de website of de interface naar een andere taal, dan kunt u dit doen door naar Talen pagina te gaan.

FBackup is een gratis file backup software, het is niet aanbevolen voor volledige systeem back-ups (image back-ups).

Categorie: 
FBackup
FBackup
FBackup
FBackup
FBackup