Systeem

File Shredder

Met File Shredder kun je bestanden van je harde schijf wissen en de vrije ruimte van je harddisk schoonvegen. Je kunt kiezen uit vijf overschrijf-algoritmes: van een enkele veegbeurt voor de snelle klus tot 35 keer (Guttman) voor het grondige werk. Bestanden die zijn gewist door File Shredder zijn niet meer terug te vinden.

eraser

Eraser is een handig werktuig om bestanden, documenten of een hele harde schijf op een veilige manier te wissen zonder sporen achter te laten. In het Engels wordt dit secure deletion genoemd en je doet dit met een eraser of shredder. In het Nederlands zou je dit een soort digitale papierversnipperaar kunnen noemen. Eraser wist bestanden namelijk praktisch voorgoed uit door ze tot 35 maal te overschrijven. Nuttig als u op uw privacy gesteld bent

prey

Prey is een programmaatje dat uw laptop of smartphone beveiligt bij diefstal. Als uw laptop of telefoon gestolen is kan Prey de locatie vinden en zelfs de webcam op afstand inschakelen. Verder kunt u de gegevens op de laptop afschermen voor de dieven.

Winpatrol

WinPatrol is een programma dat uw pc continu in de gaten houdt via Scotty, de Windows Waakhond. Dit beestje zit in uw systeembalk en bewaakt uw computer door kritieke veranderingen te monitoren. Door deze werkwijze is WinPatrol een goede aanvulling op uw anti-virus- en anti-spyware-software

AppCleaner

AppCleaner is een nieuw schoonmaakprogramma voor Windows van het Duitse bedrijf UpdateStar. Het lijkt behoorlijk op alternatieven als CCleaner en SlimCleaner en kan browsersporen van Internet Explorer, Google Chrome, Firefox en Opera opruimen. Verder worden tijdelijke Windows-bestanden en sporen van andere programma's gewist.

Pagina's

Abonneren op RSS - Systeem